ua en ru

Сім'ю екс-кандидата в президенти США Сандерса звинувачують у шахрайстві

Сім'ю екс-кандидата в президенти США Сандерса звинувачують у шахрайстві Фото: Берні Сандерс (facebook.com/senatorsanders)

ФБР розслідує незаконне отримання банківського кредиту дружиною Берні Сандерса

У Сполучених Штатах ФБР проводить розслідування у зв'язку зі звинуваченнями в шахрайстві сім'ї колишнього кандидата в президенти від Демократичної партії Берні Сандерса. Про це повідомляє CBS.

Позов проти дружини Сандерса, Джейн, було подано в листопаді 2016 року.

Її звинуватили в тому, що вона, перебуваючи на посаді президента коледжу в місті Берлінгтон, незаконно отримала кредит від банку People's United на суму 10 млн доларів, які були витрачені на придбання земельної ділянки на користь коледжу.

Сандерса, у свою чергу, підозрюють у тому, що він скористався політичним впливом, щоб допомогти дружині отримати кредит.

Видання зазначає, що заявником за позовом виступає екс-керівник президентської кампанії Трампа в штаті Вермонт Бреді Тоїнзін.

Радник Сандерса, Джефф Вівер, заявив, що висунуті звинувачення політично мотивовані і підкреслив, що заявка на кредит була схвалена фінансовою радою коледжу.

Зазначимо, сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс у 2016 році був одним з претендентів на посаду президента від Демократичної партії, але програв внутрішньопартійне голосування Хілларі Клінтон.

Нагадаємо, дочку президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа Іванку допитають у справі про порушення її компанією авторських прав.