ua en ru

Семочко не проходив спецперевірку перед призначенням на посаду

Семочко не проходив спецперевірку перед призначенням на посаду Фото: Сергій Семочко (semochko.net)

Семочко займає посаду першого заступника керівника Служби зовнішньої розвідки

Перший заступник керівника Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко не проходив спеціальну перевірку перед призначенням на посаду. Про це сьогодні під час засідання комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції повідомив голова Служби зовнішньої розвідки України Єгор Божок, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як мені доповідав Семочко, він сам особисто звернувся до НАБУ з тим, щоб ця кримінальна справа і перевірка були проведені... За моїми даними, спеціальна перевірка проводиться щодо військових і державних службовців перед призначенням на відповідні державні посади, Сергій Олексійович був переведений на Службу зовнішньої розвідки з державної посади відповідного рівня ", - повідомив Божок.

За його словами, якщо людина була призначена на відповідальну державну посаду з іншого відповідального посту, то в цій людині не могло виникати сумнівів.

Нагадаємо, Служба безпеки України в рамках розпочатої за заявою журналіста Дениса Бігуса кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада") Кримінального кодексу перевіряє інформацію, опубліковану в ЗМІ стосовно колишнього співробітника СБУ, першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочко.

Як писало РБК-Україна раніше, у розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" говорилося, що перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко володіє нерухомістю на більш ніж 200 млн гривень, а члени його сім'ї мають російське громадянство й періодично відвідують аннексированный Росією Крим.

Сьогодні стало відомо, що Семочко повинні відсторонити на час розслідування, яке проводиться Службою безпеки України.