ua en ru

Семиноженко: Провідні вузи Харкова і Києва готові взяти у участь у спільних з В’єтнамом програмах підготовки кадрів для ІКТ

Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України (Держінформнауки) Володимир Семиноженко 5 жовтня зустрівся з міністром інформації та комунікації В'єтнаму Нгуєном Бак Шоном. У центрі обговорення були перспективи співробітництва України та В'єтнаму у галузі інформатизації, повідомляє прес-служба Держінформнауки.

Як зазначив Бак Шон, керівництво В'єтнаму визнає важливість інформатизації для успішного соціально-економічного розвитку, адже сьогодні ІКТ є платформою майже для всіх сучасних галузей економіки. Він підкреслив, що республіка реалізую програму з інформатизації, розраховану до 2020 р., й зацікавлена у тому, щоби вивчати досвід України, яка входить до п'ятірки кращих країн Східної та Центральної Європи за обсягом ринку ІТ-індустрії. Бак Шон також висловив зацікавленість в інтенсифікації освітніх обмінів між країнами. Ще однією пріоритетною сферою співробітництва сторони визнали телекомунікації.

Семиноженко відзначив, що саме інформатизація є одним із центральних напрямків програми економічних реформ, урядом та експертним співтовариством готуються законодавчі ініціативи, покликані стимулювати розвиток ІТ-галузі. Велику увагу приділяється посиленню кадрового потенціалу для ІКТ, адже наразі дефіцит у відповідних спеціалістах сягає 25%. Голова Держінформнауки зазначив, що провідні вузи Харкова і Києва готові взяти у участь у спільних з В'єтнамом програмах підготовки кадрів. У свою чергу, міністр інформації та комунікації В'єтнаму висловив підтримку цій ініціативі.

"Нашим країнам належить виконати велику роботу, щоби впевнено сказати: ми є інформаційним суспільством. Між Україною і В'єтнамом склалися дуже прогресивні стосунки в рамках угоди про науково-технічне співробітництво. Сьогодні прийшов час розпочинати нові спільні проекти в галузі економіки. Галузь ІКТ є найбільш динамічною, отже, наше співробітництво в цій сфері є дуже перспективним і взаємовигідним", - підсумував Семиноженко.

Нагадаємо, що наразі триває офіційний візит прем'єр-міністра В'єтнаму Нгуєн Тан Зунга до України.