ua en ru

Семерак уточнив суму коштів на придбання нових гібридних авто для Нацполіції

Семерак уточнив суму коштів на придбання нових гібридних авто для Нацполіції Фото: Остап Семерак

Міністр подякував японській стороні за співпрацю

Міністерство екології та природних ресурсів на доручення Кабінету міністрів України успішно провело переговори з японськими компаніями щодо можливості спрямування 956 млн гривень на придбання нових гібридних автомобілів для Національної поліції. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Мінприроди на доручення Кабміну успішно провело переговори з японськими компаніями щодо можливості спрямування 956 млн гривень на придбання автомобілів з гібридною силовою установкою у розмірі 100% від всього залишку коштів. Це гроші, які надійшли від японських приватних компаній за договорами в межах Кіотського протоколу", - розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Семерак подякував японській стороні за співпрацю й відзначив, що нові гібридні автомобілі мають унікальні технічні характеристики і поєднують в собі бензиновий та два електромотори (сучасна технологія електрокара i-MiEV).

"Це автомобілі з гібридною установкою. Вони значно скорочують викиди парникових газів і є набагато безпечнішими для довкілля… Ми дякуємо представникам японських компаній за можливість використовувати на українських шляхах надсучасні екологічні авто", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше Семерак анонсував, що Національна поліція України планує закупити за Кіотським протоколом гібридні автомобілі на суму понад 900 млн гривень.