ua en ru

Поліція планує закупити за Кіотським протоколом авто на суму понад 900 млн гривень, - Семерак

Поліція планує закупити за Кіотським протоколом авто на суму понад 900 млн гривень, - Семерак Фото: автомобіль із силовою гібридною установкою

Україна продовжує переговори з японською стороною щодо закупівлі автомобілів

Національна поліція України планує закупити за Кіотським протоколом гібридні автомобілі на суму понад 900 млн гривень. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив міністр екології і природних ресурсів України Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

Україна досі продовжує переговори щодо закупівлі автомобілів для Національної поліції за кошти, отримані у рамках Кіотського протоколу.


"Станом на сьогодні ми ведемо переговори з японською стороною щодо підтримки рішення уряду про використання цих коштів на закупівлю нових гібридних автомобілів для нової реформованої української поліції... Це кошти, які певними державними службовцями і ділками були заплановані на так звану закупівлю лампочок", - заявив Семерак, зазначивши, що йдеться про суму у понад 900 мільйонів гривень.

За словами міністра, усі кошти перебувають на державних рахунках.

"Гроші залишилися всі, вони не були попередніми любителями лампочок скеровані на інші рахунки",- додав Семерак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національна поліція України отримає перші автомобілі за Кіотським протоколом вже восени.