ua en ru

Семенченко вдається до маніпуляцій у заявах про блокаду, - КВУ

Семенченко вдається до маніпуляцій у заявах про блокаду, - КВУ Фото: Семен Семенченко

Для аналізу експерти відібрали кілька фактів, на які спирався Семен Семенченко

Народний депутат України Семен Семенченко оперує помилковою і маніпулятивної інформацією у своїх публічних виступах на тему торгової блокади на Донбасі. Такий висновок зробили експерти проекту "Дослівно", проаналізувавши інтерв'ю Семена Семенченко на телеканалах "NewsOne", "112 Україна" та виступ народного депутата під час прямої трансляції в Facebook, повідомляє Комітет виборців України.

Наголошується, що для аналізу експерти відібрали кілька фактів, на які спирався Семен Семенченко. З п'яти проаналізованих заяв народного депутата три були хибними, одне виявилася правдивою і ще одне мало маніпулятивний характер.

"Українцям надзвичайно важко розібратися в ситуації з блокадою, тому їх дуже легко ввести в оману. Тим більше, коли неправдиві заяви поширює людина, який є безпосереднім учасником і в певній мірі ініціатором цього процесу. Хоча політики повинні розуміти, наскільки важливо виважено підходити до таких надчуттєвим темами", - прокоментував результати дослідження голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

Семенченко вдається до маніпуляцій у заявах про блокаду, - КВУ

Також КМУ наводить приклад аналізу заяв Семен Семенченко:

1. Ніхто з нами переговорів не веде і вести не збирається.

Неправда

Ще на початку лютого глава Донецької адміністрації Павло Жебрівський приїхав до блокувальників на залізничний переїзд біля Бахмута. Прем'єр Володимир Гройсман запропонував протестувальниками зустрітися.

2. Україна досі не готова відмовитися від поставок енергоносіїв з ОРДЛО.

Щоправда

За словами голови уряду Володимира Гройсмана, у середньостроковій перспективі в України немає альтернативи антрацитовому вугіллі, яке видобувають на окупованій території Донбасу.

3. За 3 роки уряд нічого не зробив для нашої енергозалежності від Росії.

Неправда

Україна різко збільшила частку атомної енергетики в загальному енергетичному балансі. Її доля стрімко наближається до 60%. Це мільйони тон вугілля, якого більше не потребує Україна. Також Україна має домовленості з польськими та китайськими партнерами щодо модернізації енергогенеруючих компаній.

4. Я не один з організаторів блокади. Я депутат, який здійснює депутатський контроль. Вся ініціатива належить ветеранам.

Маніпуляція

Семен Семенченко один з перших оголосив про початок торгової блокади. Депутат з перших днів перебував на блок-постах, де відбувається блокування залізничного сполучення між Україною і окупованою територією. Часто виступає від імені всіх учасників.

5. Ніяких передумов для віялових відключень немає. Це все брехня.

Неправда

З-за блокування поставок енергетичного вугілля виникла загроза відключення опалення в Сумах, Краматорську, Києві та інших містах. Тому уряд увів надзвичайні заходи в енергетиці.