ua en ru

"Селтік" достроково став чемпіоном Шотландії

"Селтік" достроково став чемпіоном Шотландії Фото: "Селтік"

"Кельти" не зазнали в чемпіонаті жодної поразки

"Селтік" достроково став чемпіоном Шотландії з футболу. Про це повідомляється на сайті Премьершип.

В гостьовому матчі 30 туру чемпіонату "кельти" розгромили "Хартс" з рахунком 5:0. У складі переможців тричі відзначився Скотт Сінклер (24 хв., 27 хв., 84мин.), по голу в свій актив записали Стюарт Армстронг (55 хв.) і Патрік Робертс (62 хв.).

"Селтік", не потерпілий у чемпіонаті жодної поразки і лише двічі зіграв внічию в 30 матчах, набрав 86 очок і за вісім турів до кінця став недосяжним для йде другим "Абердіна" (61).

Завдяки перемозі в чемпіонаті клуб з Глазго в наступному сезоні зіграє у другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів. Додамо, що "Селтік" виграв чемпіонат Шотландії в шостий раз поспіль і в 48 разів в історії. Лідирує за кількістю чемпіонських титулів "Рейнджерс", який вигравав 52 рази.

"Селтік" оформив чемпіонство ще до старту другої фази ШПЛ, яка стартує після 33 турів. Після них турнірна таблиця розділиться на дві шістки і команди зіграють один з одним по одному разу.

Нагадаємо, в рамках 23 туру української Прем'єр-ліги "Шахтар" мінімально обіграв "Зорю", "Динамо" на виїзді здобуло перемогу над "Олександрією", "Карпати" в рідних стінах здолали "Сталь".