ua en ru

Сільгоспмашинобудівні підприємства України за 8 міс. 2011 р. експортували продукції на 2,8 млрд грн, - Дмитро Колєсніков

Виручка сільгоспмашинобудівних підприємств України за перші 8 місяців 2011 р. зросла на 120,5% порівняно з січнем-серпнем 2010 р. При цьому 62% сільгосптехніки і обладнання пішло на експорт, що у грошовому еквіваленті склало 2,8 млрд грн. Про це в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" повідомив голова Державного агентства з управління державними корпоративними правами та майном Дмитро Колєсніков.

Він зазначив, що вітчизняна продукція цієї галузі експортується в першу чергу до таких країн як Німеччина, Нідерланди, Польша, Болгарія, Росія, Казахстан, Молдавія.

Колєсніков додав, що виробничі показники сільгоспмашинобудівних підприємств України за січень-серпень зросли на 124,7% порівняно з відповідним періодом минулого року.

"У структурі управління агентства 128 сільгоспмашинобудівних підприємств, які працюють у 5 напрямках. Зокрема, комбайнобудування та зернозберігання, тракторобудування та мобільна техніка, грунтообробка та посів, тваринництво, харчова переробка. Всі вони у приватній власності", - зазначив голова Агентства держмайна.

Коментуючи дисбаланс між внутрішнім та експортним замовленням на українську сільгосптехніку, Колєсніков сказав, що 38%, що їх споживає внутрішній ринок, є неприйнятна цифра.

"Треба забезпечити можливість отримання кредитів на техніку на пільгових умовах. Це дозволить виготовляти її більше і за рахунок збільшення попиту, покращити стан сільгоспмашинобудівних підприємств", - вважає чиновник.