ua en ru

Секретар Радбезу РФ: Україна намагається створити "осередок громадянської нестабільності" в Криму

Секретар Радбезу РФ: Україна намагається створити "осередок громадянської нестабільності" в Криму Фото: Патрушев заявив, що Україна вибудовує відносини з Туреччиною "антиросійській основі"

Патрушев заявив, що Україна вибудовує відносини з Туреччиною на "антиросійській основі"

Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев заявив, що Україна намагається створити "осередок громадянської нестабільності" у анексованому Росією Криму, передає "Крыминформ".

"На прикордонних територіях з боку України створюються екстремістські, націоналістичні, воєнізовані формування. Здійснюється транспортна, водна, продовольча, енергетична блокади Кримського півострова. На антиросійській основі Києвом вибудовуються стосунки з турецьким політичним керівництвом. Мета всіх цих дій - створити осередок громадянської нестабільності", - заявив Патрушев.

Він додав, що в Криму "важливо підвищити оперативність і ефективність протидії будь-яким проявам екстремізму та ксенофобії, забезпечити міжнаціональне, міжконфесійне порозуміння".

Нагадаємо, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив, що збитки України внаслідок анексії Криму Росією становить понад 1 трлн гривень.