ua en ru

Сьогоднішній аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП буде супроводжуватися значним попитом, - експерт

Сьогоднішній аукціон Міністерства фінансів України по розміщенню ОВДП буде супроводжуватися значним попитом, вважає фахівець відділу продажу боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса.

"Мінфін повністю відмовився від розміщення стандартних ОВДП через безперспективність цієї затії навіть на тлі різкого зростання ліквідності, яку вдається вже кілька днів утримуватися на рівні вище 20 млрд грн. Очевидно, що основний попит буде зосереджений на річних валютних облігаціях. До аукціону у вівторок зможуть підготуватися набагато більше учасників, при цьому їх положення полегшується наявністю якоїсь визначеності в рівні прибутковості. Це обіцяє значний ріст попиту. Більшість заявок, ймовірно, будуть подані в діапазоні 9,0%-9,5%. Інвестори будуть відштовхуватися від ставки відсікання п'ятничного аукціону. Водночас у разі отримання великого обсягу заявок Мінфін може спробувати "продавити" прибутковість вниз, не задовольняючи все під чисту, як було зроблено минулого тижня", - вважає Фурса.

Нагадаємо, сьогодні уряд проведе черговий аукціон з розміщення ОВДП. Мінфін запропонує п'ять серії облігацій, номінованих в іноземній валюті (шість місяців, дев'ять місяців, 12 місяців; три роки і п'ять років), а також індексовані ОВДП з терміном обігу 13 місяців, 18 місяців, три, п'ять і десять років.