ua en ru

Сьогодні в Україні День жалоби

Сьогодні в Україні оголошено День жалоби за загиблими на шахтах в Луганській і Донецькій областях. По всій країні приспущено Державний прапор України на будинках і спорудах органів державної влади, державних підприємств, установ і організацій на території України, іноземних дипломатичних та інших установ України.

Аварії відбулися 29 липня. У Луганській області на шахті "Суходольська-Східна" на глибині близько кілометра стався вибух метану. Загинули 26 шахтарів. Двоє госпіталізовані з опіками і травмами у важкому стані. Пошуково-рятувальні роботи припинені.

В м.Макіївка Донецької області на шахті імені Бажанова ДП "Макіїввугілля" зруйнувався підйомний механізм. В результаті загинули 11 людей. Четверо доставлені в лікарні. Пошуково-рятувальні роботи припинені.

Причини обох аварій належить встановити урядовим комісіям, що працюють на постраждалих шахтах. Ці ж комісії займуться наданням допомоги постраждалим і сім'ям загиблих.

Кожній шахтарській сім'ї, що постраждала від вибуху на шахті "Суходольска-Східна", буде виділено по 1 млн грн. Кошти виділять власники шахти (компанія "Краснодонвугілля", що входить до складу "Метінвесту").

Крім того, Президент України Віктор Янукович дав доручення Кабінету міністрів надати допомогу потерпілим і сім'ям загиблих на обох шахтах.