ua en ru

Сьогодні в зношеність 18 українських портів складає 80%, - Адміністрація морських портів

Сьогодні в зношеність основних фондів 18 українських портів складає 80%. Про це повідомив виконуючий обов'язки голови ДП "Адміністрація морських портів" Юрій Васьков під час круглого столу "Стратегія морських портів України: точки зростання у галузі", що відбувся 20 березня у Києві, повідомляє прес-служба підприємства.

"Наразі зношеність основних фондів 18 українських портів складає 80%, але навіть якщо відремонтувати усі основні фонди, вони все рівно не відповідатимуть ринковим конкурентним вимогам", - цитує слова Васькова прес-служба.

На його думку, закону України "Про морські порти" буде сприяти розвитку галузі створено умови для залучення масштабних інвестицій.

"Одна із найголовніших новацій закону України "Про морські порти" - це зміна системи управління за кращими світовими зразками, тобто розділення адміністративних та господарських функцій в портах. Тому що без зміни системи управління галузі, без зміни управління кожного порту створити комфортні умови для інвестування неможливо", - наголосив Васьков.

Читайте також: Кабмін створив Адміністрацію морських портів України