ua en ru

Сьогодні останній день подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування

Сьогодні, 13 червня, останній день подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування.

Сьогодні, 13 червня, останній день подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства доходів і зборів в Донецькій області.

"Згідно пп. 298.1.5 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) за умови дотримання платником єдиного податку вимог, встановлених ПКУ для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу", - йдеться в повідомленні.

При цьому у платника єдиного податку третьої, п'ятої групи, який є платником податку на додану вартість, анулюється реєстрація платника податку на додану вартість у порядку, встановленому ПКУ, у разі обрання їм першої або другої групи або ставки єдиного податку, встановленої для третьої, п'ятої групи, яка включає податок на додану вартість до складу єдиного податку.

Отже, 13 червня останній день подання заяви про перехід на спрощену систему оподаткування або іншу групу платника єдиного податку з III кварталу 2014 року.