ua en ru

Сьогодні Київрада розгляне питання про відставку О.Довгого

На сьогоднішньому заседанні Київрада розгляне тільки один питання - відставку секретаря Київради Олеся Довгого. Про це журналістам заявив лідер фракції "Республіка Київ" Денис Москаль, передає кореспондент РБК-Україна.

По словах Д.Москаля, на сьогоднішній день заява про відставку О.Довгим вже підписана і сьогодні питання про його відставку буде вирішено Київрадою. "Заява про відставку підписана і зареєстрована, ми всі її бачили ще вчора, і це буде єдине питання на порядку денному сьогодні" - підкреслив Д.Москаль.

Крім того, він спрогнозував, що в найближчий день буде переобраний новий секретар Київради, проте хто саме їм стане - Галина Герега або Володимир Дейнега, кандидатури яких сьогодні всесторонньо розглядаються, поки невідомо. "Як тільки буде підписано представлення мером, ми відразу зберемося для того, щоб підтримати ту або іншу кандидатуру" - заявив Д.Москаль.

Крім того, він заявив, що питання, які містяться в сьогоднішньому порядку денному найвірогідніше розглядатимуться на наступному засіданні Київради, яке, по його прогнозах, відбудеться завтра. Завтра ж, по словах Д.Москаля, і буде затверджений новий секретар Київради. Д. Москаль вважає, що до жовтня перевибори Київраді не загрожують, оскільки, відхиливши це питання, Верховна Рада поставила крапку в його актуальності.

Д.Москаль також повідомив, що мер Києва Леонід Черновецький сьогодні знаходиться на своєму робочому місці, а вчора під його керівництвом відбулося засідання погоджувальної ради.