ua en ru

Сьогодні буде представлено план заходів з вирішення проблем, що склалися на митному кордоні між РФ і Україною, - Прасолов

Україна вже найближчим часом підготує чіткий план заходів, реалізація яких дозволить вирішити проблеми ввезення вітчизняних товарів до Росії, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов на брифінгу в п'ятницю.

«Прем'єр-міністр поставив завдання, щоб у понеділок ми розробили чіткий план дій, який повинен привести до вирішення тих питань, які сьогодні виникли на митному кордоні між РФ і Україною», - сказав Прасолов.

Він підкреслив, що мова не йде про торгову війну. При цьому додав, що уряд робитиме все можливе, для того, щоб ситуація з експортом товарів вітчизняних виробників РФ вирішилася в найкоротші терміни, цивілізованим шляхом і в рамках чинного законодавства.

«Я нічого не чув, щоб Росія говорила про торгову війну. Ми говоримо про конкретні питання, які ми повинні вирішити», - зазначив Ігор Прасолов.

Також він повідомив, що на сьогодні Мінекономрозвитку тісно співпрацює з Федерацією роботодавців України, проводить моніторинг та аналізує всі звернення від вітчизняних виробників.