ua en ru

Сєдов призначений національним координатором з питань реалізації Стамбульського плану дій по боротьбі з корупцією

Національним координатором з питань реалізації Стамбульського плану дій по боротьбі з корупцією призначено заступника міністра юстиції Андрій Сєдов. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, посилаючись на відповідне рішення, яке було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів 3 липня, повідомила прес-служба Міністерства юстиції України.

За словами Лавриновича, потреба у призначенні нового національного координатора від України виникла у зв'язку із кадровими змінами, що відбулися в міністерстві юстиції. Зокрема, у зв‘язку з призначенням попереднього національного координатора Дмитра Ворони головою Державної реєстраційної служби України.

Як відомо, Стамбульський план дій по боротьбі з корупцією Антикорупційної мережі для Східної Європи та Центральної Азії Організації економічного співробітництва та розвитку є міжурядовою угодою, що була схвалена представниками урядових делегацій Вірменії, Азербайджану, Грузії, Російської Федерації, Таджикистану та України під час п'ятої щорічної зустрічі згаданої мережі 10 вересня 2003 р. у м. Стамбулі.

Зазначений документ передбачає здійснення сторонами низки заходів щодо запобігання та протидії корупції.

Президент України Віктор Янукович підписав доручення щодо запобігання та протидії злочинній діяльності організованих злочинних угруповань з легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму.