ua en ru

SEC не буде припиняти короткі продажі фінансових акцій

Комісія США з цінних паперів і бірж (SEC) заявила, що не планує вживати заходів щодо зупинення коротких продажів фінансових акцій. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву представника SEC.

"Ми не маємо наміру забороняти короткі продажі, оскільки комісія вже давно наклала обмеження на короткі продажі, які запускаються, коли акції чинять значний знижувальний тиск на ціни", - повідомив агентству представник SEC Джон Нестер.

Він також сказав, що комісія раніше ввела правила, які обмежують "образливі" короткі продажі, в тому числі є обмеження на "голі" продажі.

Нагадаємо, Франція, Італія, Іспанія і Бельгія наклали заборону на короткий продаж фінансових акцій. Деталі заборони варіюються залежно від країни. Держави зробили цей узгоджений крок, намагаючись відновити довіру на ринках, підірвану чутками про поганий стан банків і високою вартістю запозичень. Міра набула чинності 12 серпня.

Франція заборонила короткі продажі 11 фінансових акцій на 15 днів, Іспанія захистила 16 акцій на 15 днів, Бельгія заборонила короткі продажі чотирьох фінансових паперів на той же період. Деталі італійського рішення поки невідомі. Серед банків, які потрапили в ці списки, французькі BNP Paribas і Societe Generale і іспанські Santander і BBVA.

SEC забороняла короткі продажі протягом трьох тижнів у вересні 2008 р., коли поглибилася фінансова криза.