ua en ru

Рахункові палати України і Росії почали перевірку ефективності держвитрат на збереження біоресурсів Азовського і Чорного морів.

Рахункові палати України і Росії почали спільну перевірку ефективності державних витрат на збереження біоресурсів Азовського і Чорного морів. Про це повідомляє сьогодні прес-служба Рахункової палати України. 29-30 жовтня 2009 р. в Ростові-на-Дону відбулася робоча зустріч представників Рахункових палат України та Росії з питань паралельного аудиту захисту Чорного моря від забруднення, включаючи питання охорони, вивчення та відтворення водних біологічних ресурсів в Азово-Чорноморському басейні. Згідно з наміченим графіком, відбудуться як спільні, так і паралельні перевірки в рамках кожної з держав.

Паралельний аудит проводиться за планом роботи на 2009-2011 рр. спеціальної групи Eurosai з використання коштів, виділених на ліквідацію та попередження катастроф. Координатор аудиту - Рахункова палати України.

На зустрічі також відбулося попереднє обговорення питань аудиту, формату обміну інформацією, етапів його здійснення і підписання спільних результатів у 2010 р. У першій спільній робочій зустрічі взяли участь представники Рахункової палати України та Росії, законодавчих зборів, обласної адміністрації, територіальних управлінь федеральних органів виконавчої влади, а також представництва Президента Росії у Південному федеральному окрузі.