ua en ru

СБУ в зоні АТО затримала бойовиків і інформаторів терористів

СБУ в зоні АТО затримала бойовиків і інформаторів терористів

Служба безпеки України (СБУ) в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі затримала бойовиків і інформаторів терористів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Житель Луганщини на прізвисько "Малюк" брав участь у бойових діях проти українських військових спочатку в складі банди Мозгового - батальйону "Привид", а згодом перейшов в іншу банду - козацького формування т. зв. "Всевеликого війська Донського" Дрьомова терористичної організації ЛНР. Після поранення переховувався вдома в місті Рубіжне Луганської області і планував продовжити свою злочинну діяльність після одужання. У цьому ж місті Луганщини переховувався і прибічник "Малюка". Бойовик воював у складі незаконного військового формування Мозкового і зі зброєю чергував на блокпостах терористів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у Станично-Луганському районі СБУ затримала інформатора, передавав терористам дані про місця дислокації вогневих позицій артилерії, розміщення підрозділів українських військових в декількох районах Луганської області. Інформація використовувалася бойовиками для нанесення ракетно-артилерійських ударів по позиціях сил АТО і проведення диверсій на військових об'єктах.

Ще одного інформатора терористів СБУ затримала в районі проведення антитерористичної операції Донецької області. Житель Макіївки по телефону передавав бойовикам ДНР відомості щодо місць дислокації, чисельності особового складу, переміщення підрозділів та військової техніки ЗСУ.

Нагадаємо, СБУ затримала бойовика ДНР при спробі в'їхати в Україну.