ua en ru

СБУ завершила розслідування справи щодо посадових осіб Київської митниці щодо розмитнення 1000 авто Opel Combo

Головне слідче управління Служби безпеки України закінчило розслідування кримінальної справи, порушеної стосовно начальника відділу Київської регіональної митниці та одного з інспекторів за фактом вчинення ними службової недбалості у ході розмитнення 1000 спеціалізованих автомобілів марки Opel Combo за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України. Про це повідомив відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Установлено, що вказані посадові особи достовірно знаючи, що транспортні засоби у вантажно-митній декларації були необґрунтовано задекларовані за іншим кодом, прийняли рішення про розмитнення автомобілів. Унаслідок таких дій недонараховано митних платежів на загальну суму понад 9 млн грн.

"Обвинуваченим 16 березня 2011 р. оголошено про закінчення досудового слідства, вони розпочали ознайомлення з матеріалами справи", йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за умовами договору, укладеного 14 вересня 2009 р. ДП "Укрмедпостач" з австрійською компанією Vamed Engineering GmbH & CO KG, австрійська компанія зобов'язалась поставити держпідприємству 1000 спеціалізованих та адаптованих автомобілів марки Opel Combo.