ua en ru

СБУ затримала запорізького комуніста, який збирався розповсюджувати сепаратистські агітки

СБУ затримала запорізького комуніста, який збирався розповсюджувати сепаратистські агітки
У Запоріжжі Служба безпеки України затримала члена місцевого осередку Комуністичної партії України, який за завданням російського куратора мав розповсюдити матеріали сепаратистського змісту.

У Запоріжжі Служба безпеки України затримала члена місцевого осередку Комуністичної партії України, який за завданням російського куратора мав розповсюдити матеріали сепаратистського змісту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Житель Запоріжжя, член місцевого осередку комуністичної партії, який у соціальних мережах "тиражує" сепаратистські настрої, встановив контакт з громадянином РФ, зареєстрованим в мережі Інтернет під псевдонімом "Григорій Олійник", - розповіли в СБУ.

Росіянин запропонував жителю Запоріжжя приєднатися до лав "партизанського руху" на підтримку так званої "Запорізької народної республіки". Зокрема, чоловік мав поширити антиукраїнські друковані матеріали.

В обумовлений час правопорушник повинен був забрати у камері схову на вокзалі першу партію агіток - понад 1 тис. примірників. Але співробітники СБУ затримали його.

Громадянину України оголошено офіційне застереження від імені СБУ про неприпустимість протиправного посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Нагадаємо, міліція затримала наводчицу ДНР в Донецькій області.