ua en ru

СБУ затримала на хабарі керівництво однієї з філій "Укрзалізниці"

СБУ затримала на хабарі керівництво однієї з філій "Укрзалізниці" Фото: СБУ (president.gov.ua)

Керівництво "Енергозбут" розробила корупційну схему надання послуг комерційним структурам

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали окремих керівників філії ПАТ "Укрзалізниця" "Енергозбут" за систематичне хабарництво. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що чиновники розробили корупційний механізм надання послуг комерційним структурам. Згідно йому занижувалися реальні обсяги спожитої клієнтами електроенергії. Тільки третина обсягів виплачувалася офіційно на рахунку "Енергозбуту", третина надходила зловмисникам в якості хабара, решта економити підприємцями. За офіційними даними тарифи філії "Енергозбут" нижче розцінок обленерго", - йдеться в повідомленні.

Начальника регіонального вузла і одного і керівників київського підрозділу затримали у Вінниці під час отримання 250 тисяч гривень від бізнесмена за укладення корупційної угоди на постачання електроенергії. Під час обшуків СБУ вилучила документацію, яка підтверджує функціонування структурованої схеми отримання хабара в особливо великих розмірах. У одного із затриманих зловмисників правоохоронці вилучили так звану "чорну касу" "Енергозбуту", майже 1 млн гривень і "чорну" бухгалтерію з обліку отриманих коштів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) КК України.

altaltaltaltalt

Фото: СБУ затримала на хабарі керівництво однієї з філій "Укрзалізниці" (СБУ)

Нагадаємо, слідчі прокуратури міста Києва спільно з оперативними працівниками СБУ та Нацполицией вчора, 13 червня, затримали на одержанні неправомірної вигоди в сумі 285 тисяч гривень старшого оперуповноваженого відділу по боротьбі з незаконною легалізацією іноземців столичної поліції.