ua en ru

СБУ затримала на хабарі чиновників одеського комунального підприємства

СБУ затримала на хабарі чиновників одеського комунального підприємства Фото: СБУ

Посадовці вимагали хабарі за надання дозволу на відкриття автостоянок в Одесі

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали на хабарі чиновників "Одесатранспарксервіс". Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили керівництво комунального підприємства "Одесатранспарксервіс" на систематичному вимаганні хабарів з комерсантів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чиновники вимагали гроші за видачу дозволів на надання послуги з паркування автомобілів в Одесі. Так, залежно від місця розташування та розміру автостоянок сума хабаря становила від 2 до 5 тисяч доларів. З початку року в Одесі було видано понад 300 таких дозволів.

"Оперативники спецслужби затримали одного з керівників та посадовця комунального підприємства у службовому кабінеті під час одержання 30 тисяч доларів за видачу дозвільних документів на відкриття трьох автостоянок", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у ході обшуків у фігурантів справи вилучили 35 тисяч доларів та "чорну бухгалтерію", яка доводить регулярне отримання чиновниками хабарів від комерсантів.

"Триває досудове розслідування у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Перевіряється причетність до корупційної схеми інших посадовців комунального підприємства", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі СБУ затримала на хабарі колишню суддю обласного Апеляційного суду.