ua en ru

СБУ затримала в Маріуполі інформатора ДНР на прізвисько "Баба Лєна"

Служба безпеки України затримала в Маріуполі інформатора самопроголошеної "Донецької народної республіки" на прізвисько "Баба Лєна". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України знешкодили агентурну мережу терористів "ДНР", яка збирала і направляла бойовикам розвіддані для ведення артилерійських обстрілів по населених пунктах і позиціях сил АТО в Маріуполі. Затримано п'ятьох спільників терористів. Координатором злочинної мережі був активний член терористичної організації т. н. "ДНР" на прізвисько "Баба Лєна", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в СБУ, терористка встигла завербувати кількох місцевих жителів, які збирали для неї відомості про місця дислокації та переміщення підрозділів та військової техніки ЗСУ в районі Маріуполя.

"Баба Лєна" координувала роботу маріупольських інформаторів з Донецька. Зловмисниця забезпечила спільників мобільним зв'язком. Отримані відомості вирушали до "штабу" терористів і відразу бойовики наносили артилерійських і ракетних ударів по позиціях українських військових і населених пунктах поблизу них", - зазначили у відомстві.

Слідчими СБУ затриманим оголошено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала росіянина, підозрюваного в організації терактів у Харківській області.