ua en ru

СБУ затримала в Київській області двох бойовиків-дезертирів

Контррозвідка Служби безпеки України затримала двох громадян України, які брали активну участь на стороні терористів самопроголошеної "Донецької народної республіки" у бойових діях проти українських сил і втекли в столицю, щоб уникнути відповідальності.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала двох громадян України, які брали активну участь на стороні терористів самопроголошеної "Донецької народної республіки" у бойових діях проти українських сил і втекли в столицю, щоб уникнути відповідальності. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"У р. Біла Церква СБУ спільно з міліцією затримала 18-річного громадянина України "П", уродженця р. Харцизьк Донецької області, який повернувся із "заробітків" незаконне воєнізоване формування т.зв. "ДНР" для навчання у вузі Київської області. Зі слів затриманого студента, протягом "канікул" він за грошову винагороду "підробляв" охоронцем на блокпосту терористів поблизу Харцизька. У кінці серпня найманець втік до столиці України і розпочав навчання у вузі, сподіваючись сховатися в багатомільйонному місті від покарання. Проживаючи в Білій Церкві, "П" через соціальні мережі підтримував зв'язки зі своїми спільниками з "ДНР" - отримував завдання поширювати антиукраїнські заклики, вербувати місцевих жителів, добувати зброю, організовувати підривні акції", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Ірпені Київської області контррозвідка СБУ затримала ще одного бойовика ДНР, 39-річного громадянина України, який носив у сумці гранату РГД-5.

"Встановлено, що протягом 2014 року для залякування місцевого населення за завданням терористів зловмисник здійснював вибухи в громадських місцях селищ і міст Донецької обл., підпали адміністративних будинків і будинків мирних жителів, здійснював провокації. Після звільнення значних територій силами АТО бойовик втік з "небезпечного" регіону до столиці", - повідомили в СБУ.

Слідчими ГУ СБУ в р. Києві та Київській області розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

Нагадаємо, в Одеській області Служба безпеки України затримала групу місцевих жителів, які займалися вандалізмом у регіоні.