ua en ru

СБУ затримала в Донецькій обл. спільника терористів і бойовиків "Макара Донецького"

Служба безпеки України затримала в Артемівську та Маріуполі Донецької області спільника самопроголошеної "Донецької народної республіки" та бойовика "Макара Донецького".

Служба безпеки України затримала в Артемівську та Маріуполі Донецької області спільника самопроголошеної "Донецької народної республіки" та бойовика "Макара Донецького". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Служба безпеки України затримала в р. Артемівськ Донецької області спільника терористичної організації ДНР, громадянина України Б., 1971 року народження, який збирав і передавав польовому командирові (позивний "Осавул") відомості про просування колон військової техніки і розташування підрозділів ЗС України. Він також адміністрував сепаратистські сайти, на яких оприлюднювалися антиукраїнські матеріали", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, у затриманого вилучено засоби спостереження і зв'язку.

"У Маріуполі затриманий громадянин України П., 1989 року народження, по кличці "Макар Донецький", який є членом угруповання "Бороди" і серед іншого причетний до збройного нападу 16 квітня ц.р. на військову частину в Маріуполі. Він також підозрюється у пограбуванні мирних жителів", - повідомили в СБУ.

За місцем проживання затриманого вилучено АКС-74, пістолет "Форт", магазини до зброї з набоями, маскувальний костюм типу "Лісовик" і маска-балаклава.

Тривають слідчі дії.