ua en ru

СБУ затримала в Дніпропетровській обл. агента російських спецслужб

Співробітники Служби безпеки України затримали громадянина України "К", 1972 р.н., який за завданням спецслужб РФ організовував диверсії на території Дніпропетровської області для дестабілізації ситуації в регіоні.

Співробітники Служби безпеки України затримали громадянина України "К", 1972 р.н., який за завданням спецслужб РФ організовував диверсії на території Дніпропетровської області для дестабілізації ситуації в регіоні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"З березня ц.р. зловмисник був активним організатором антиукраїнських акцій на території Харківської області. За цей час він створив інтернет-спільноту "Лівий сектор - Харків", на сторінках якої поширював заклики до проведення радикальних дій проти представників влади, зміни територіальної цілісності України, примушував до вступу до лав незаконних воєнізованих формувань "ДНР" і "ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Крім того, разом зі своїми спільниками "К" організовував акції з розміщення матеріалів сепаратистського змісту, проросійської символіки на адмінбудівлях Дніпропетровська.

"Встановлено, що "К" неодноразово виїжджав до Москви, де звітував своїм кураторам з ФСБ про "роботу", отримував нові інструкції та засоби для організації антиукраїнської пропаганди, вербування найманців, вчинення диверсій", - додали в СБУ.

Під час обшуків в квартирі затриманого громадянина співробітники СБУ вилучили комп'ютерну техніку, налаштовану на канал зв'язку з кураторами російської спецслужби, 2 гранати, бронежилет, професійну рацію, прапор "Новоросії", 150 примірників газети з такою ж назвою, а також посвідчення журналіста російського телеканалу.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, 22 вересня СБУ затримала в Дніпропетровській обл. громадянина України, який збирав розвіддані для ДНР.