ua en ru

СБУ затримала трьох інформаторів і бойовика терористів

Контррозвідка Служби безпеки України затримала в районі проведення антитерористичної операції чотирьох громадян, причетних до терористичної діяльності самопроголошених "Луганської народної республіки" і "Донецької народної республіки", повідомили у прес-центрі СБУ.

У Станично-Луганському районі затримано інформатора бойовиків, місцевого жителя, 1978 р.н. Він був завербований у Луганську представниками одного з підрозділів військової розвідки РФ і погодився на співпрацю. За вказівкою російських спецслужб, зловмисник добував дані про блокпости ЗСУ, кількість бійців і їх озброєння. Під час чергового "спостереження" його затримали контррозвідники.

Інше джерело виходило на зв'язок з терористами з Маріуполя, повідомляючи бойовикам про будівництво ліній оборони міста.

"Слідчими СБУ відкрито і розслідується також кримінальне провадження стосовно жителя Красногоровки Мар'їнського району Донецької області, який передавав бойовикам відомості про ситуацію в місті", - йдеться в повідомленні.

У Слов'янську затримали бойовика т.зв. "ДНР", 1995 р.н. У квітні-травні минулого року він охороняв один з блокпостів, з автоматом у руках патрулював місто. Після втечі поплічників залишився у Слов'янську, підтримуючи зв'язок зі своїми ватажками.

СБУ продовжує оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, напередодні Служба безпеки України затримала в зоні АТО військовослужбовця-контрактника 1992 р., який передавав бойовикам відомості про українські війська.

Раніше в Луганській обл. співробітники СБУ затримали 2 інформаторів так званої "Луганської народної республіки".