ua en ru

СБУ в Луганській обл. затримала 2 інформаторів ЛНР

В Луганській обл. співробітники Служби безпеки України затримали 2 інформаторів так званої "Луганської народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України затримали двох інформаторів терористичної організації "ЛНР", які передавали бойовикам дані про сили АТО в Попаснянському районі області", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що мешканка Рубіжного безпосередньо співпрацювала з бойовиками незаконного збройного формування "Схід-13" ЛНР. Вона передавала терористам інформацію про дислокацію і переміщення української військової техніки. Отримані дані бойовики використовували для обстрілу позицій українських військових, в результаті чого страждало і мирне населення.

"Встановлено, що затримана раніше входила в "поліцейську добровольчу народну дружину ЛНР". Основним завданням цієї злочинної організації було виявлення серед жителів Рубіжного патріотично налаштованих громадян. Доля багатьох українських громадян міста і досі невідома", - йдеться в повідомленні.

Іншого інформатора СБУ затримала на одному з блокпостів в зоні АТО в Луганській області. Житель Попаснянського району регулярно виїжджав на підконтрольну української влади територію. Під час поїздок за вказівкою ватажків терористів він фіксував розміщення блокпостів, види озброєння і кількість особового складу ЗСУ. Під час огляду автомобіля, на якому пересувався зловмисник, співробітники спецслужби виявили та вилучили гранату РГД-5 та десятки патронів до пістолета Макарова.

Стосовно обох інформаторів терористів відкриті кримінальні провадження.

Нагадаємо, у Києві судитимуть мешканку Луганська за спробу здійснити теракт.