ua en ru

СБУ затримала шпигуна бойовиків, який збирав інформацію про батальйон "Донбас"

СБУ затримала шпигуна бойовиків, який збирав інформацію про батальйон "Донбас" Фото: СБУ затримала бойовика ДНР

Також він мав збирати відомості про громадсько-політичну ситуацію у Харківському регіоні

Служба безпеки України (СБУ) затримала у Харківській області шпигуна бойовиків так званої "Донецької народної республіки" на прізвисько "Корж", який збирав інформацію про добровольчий батальйон "Донбас". Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"40-річний мешканець Харківської області навесні 2016 року виїхав до Ростовської області (РФ). У тренувальному таборі терористів він навчався тактиці ведення бою, підривній справі", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зловмисник брав участь у бойових діях проти українських підрозділів у складі артилерійського підрозділу бойовиків, який розміщувався у районі Горлівки.

Зазначається, що у жовтні 2016 року "Корж" повернувся у Харківську область. За наказом російських спецслужб він збирав інформацію про особовий склад добровольчого батальйону "Донбас", місце його дислокації і плани переміщення до районів антитерористичної операції.

Також він мав збирати відомості про громадсько-політичну ситуацію у Харківському регіоні, протестні настрої населення і відношення до влади.

"19 листопада оперативники спецслужби затримали бойовика-інформатора на території Лозової. Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Слідство триває", - йдеться у повідомленні.

СБУ затримала шпигуна бойовиків, який збирав інформацію про батальйон "Донбас"

Фото: СБУ затримала шпигуна бойовиків ДНР

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала екс-главу Харківського облавтодору, який переховувався в Криму.