ua en ru

СБУ затримала росіянина, який готує диверсії проти батальйону "Азов"

СБУ затримала росіянина, який готує диверсії проти батальйону "Азов" Джерело фото:rama.com.ua
Контррозвідка Служба безпеки України спільно з Держприкордонслужбою і керівництвом полку "Азов" 13 листопада затримала громадянина Російської Федерації Дмитра Рассєйкіна, 1987 р. н., жителя Мурманської області і члена неонацистської організації "Реструкт", який був завербований ФСБ РФ з метою проникнення в добровольчий полк МВС України "Азов".

Контррозвідка Служба безпеки України спільно з Держприкордонслужбою і керівництвом полку "Азов" 13 листопада затримала громадянина Російської Федерації Дмитра Рассєйкіна, 1987 р. н., жителя Мурманської області і члена неонацистської організації "Реструкт", який був завербований ФСБ РФ з метою проникнення в добровольчий полк МВС України "Азов". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"За завданням російських спецслужб зловмисник 13 листопада ц. р. намагався проникнути на територію України з Республіки Білорусь. При ньому було виявлено посвідчення вибухотехніка та комплектуючі, з допомогою яких можна виготовити засоби дистанційного керування вибуховими речовинами. Диверсант зізнався, що згідно з відпрацьованою ФСБ РФ завдання, він повинен був увійти до складу полку "Азов" під виглядом обличчя, яке переслідують за антиросійські погляди", - йдеться в повідомленні.

Зі слів затриманого, він повинен був зробити замахи з використанням вибухівки на керівництво та особовий склад добровольчого підрозділу. Крім того, перед ним ставилося завдання отримання розвідувальної інформації про діяльність "Азова" і запланованих операцій.

"Рассєйкін повідомив, що як мотиви вербовки спецслужби РФ використовували брехливі відомості щодо звірств "бандерівців" і "фашистів", яких необхідно знищувати", - зазначили в СБУ.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, вчора контррозвідка Служби безпеки України затримала у Волноваському районі Донецької області двох громадян України, які за завданням російських спецслужб готували диверсії проти українських військових.