ua en ru

СБУ затримала організаторів поставок кокаїну

СБУ затримала організаторів поставок кокаїну Фото: СБУ затримала партію кокаїну і марихуани (ssu.gov.ua)

Загалом було затримано трьох співорганізаторів наркобізнесу

Діяльність організованого наркоугруповання, учасники якого налагодили поставки кокаїну до України, припинили співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з поліцією та прокуратурою. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Наркоділки з Полтавщини замовляли кокаїн в одній із країн Латинської Америки і транзитом через Євросоюз доставляли наркотик в Україну. Під час спільної операції з нідерландськими правоохоронцями співорганізатора наркобізнесу та кур’єра було затримано в аеропорту Амстердама і вилучено в них сім кілограмів кокаїну",- йдеться у повідомленні.

Третього учасника наркоугруповання затримали у Полтаві при спробі збуту двохсот грамів раніше ввезеного кокаїну

Також ділки вирощували марихуану для подальшого продажу у Великій Британії. Три кілограми канабісу, який зловмисники переправляли через міжнародні автоперевезення, вилучили на пункті пропуску "Порубне" у Чернівецькій області.

СБУ затримала організаторів поставок кокаїнуСБУ затримала організаторів поставок кокаїнуСБУ затримала організаторів поставок кокаїнуСБУ затримала організаторів поставок кокаїну

"Під час обшуків за місцями проживання фігурантів справи співробітники СБУ вилучили ще п’ять кілограмів марихуани, гранату та вогнепальну зброю з набоями", - повідомили правоохоронці.

Загалом було затримано трьох співорганізаторів наркобізнесу. Досудове розслідування триває. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтями 305, 307, 263 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 22 листопада 2017 року співробітники Служби безпеки України вилучили у Харкові рекордну за останні 5 років партію кокаїну.