ua en ru

СБУ затримала призначеного ДНР "начальника" Донецької залізниці

Служба безпеки України затримала в Харківській області незаконно призначеного терористами самопроголошеної "Донецької народної республіки" начальника ДП "Донецька залізниця". Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

У травні минулого року представники незаконних воєнізованих формувань, озброєні автоматами, увірвалися до офісу Донецької залізниці і "поставили" свого керівника.

"Встановлено, що правопорушник у той час вже активно співпрацював з бандформуваннями, знав про підготовку до захоплення адмінбудівлі управління залізниці і завчасно погодився на своє призначення.
Самозванець за вказівками представників т.зв. "ДНР" здійснював масштабне розкрадання майна державного підприємства. Зокрема, зловмисник керував розрізанням на металобрухт рухомого складу залізниці, що завдало мільйонних збитків галузі. Отримані злочинним чином прибутки спрямовувалися на фінансування терористичних організацій ", - сказано в повідомленні.

СБУ затримала призначеного ДНР "начальника" Донецької залізниці

В рамках розпочатого головним слідчим управлінням СБУ кримінального провадження за ст.258-3 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Нагадаємо, наприкінці січня співробітники головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України затримали чиновника "Донецької залізниці", який підозрюється в незаконному привласненні 1 млн грн.