ua en ru

Міліція затримала чиновника донецької залізниці, підозрюваного у привласненні 1 млн грн

Співробітники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України вчора, 28 січня, затримали чиновника "Донецької залізниці", який підозрюється в незаконному привласненні 1 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"Чиновника звинувачують у тому, що під час перебування на посаді він підписав незаконно укладені договори з двома банками про відкриття загальної кредитної лінії на суму 123 мільйона гривень. Внаслідок цього підприємству завдано збитків у вигляді незаконного витрачання державних коштів на сплату відсотків і курсової різниці, незаконно сплачених на користь банків. Загальна сума збитку становить близько 1 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

Оперативники ГУБОЗ вчора, 28 січня, затримали чиновника. Затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України. Зараз вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше в січні ГПУ направила в суд обвинувачення проти голови департаменту "Укразалізниці" за отримання хабара.