ua en ru

СБУ затримала лідера місцевого лідера ДНР в Маріуполі

Служба безпеки України затримала лідера місцевого відділення "Донецької народної республіки" в Маріуполі Донецької області.

Служба безпеки України затримала лідера місцевого відділення "Донецької народної республіки" в Маріуполі Донецької області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"У м. Маріуполь Службою безпеки припинено екстремістську діяльність лідера місцевого відділення самопроголошеної "Донецької народної республіки" громадянки України Воропаєвої І.Ю., 1958 р.н.", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає СБУ, Воропаєва підбурювала місцевих жителів до непокори законній владі України і закликала до від'єднання Донецької області від України та входження її до складу Російської Федерації.

"При її безпосередній вказівці і участі 9 травня сепаратисти здійснили напад на будівлю правління МВС України в м. Маріуполі, під час якого загинули люди, в тому числі і правоохоронці", - додали в прес-службі СБУ.

Так, 23 червня так званий "рупор ДНР" був затриманий співробітниками СБУ та бійцями Національної гвардії України за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України ("створення терористичної групи чи терористичної організації).