ua en ru

СБУ затримала крупного бізнесмена за фінансування бойовиків ЛНР

СБУ затримала крупного бізнесмена за фінансування бойовиків ЛНР Фото: СБУ затримала крупного бізнесмена за фінансування тероризму

Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою

У Луганській області Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрила незаконну діяльність власника низки підприємств паливно-енергетичної та продовольчої галузі, який фінансував бойовиків так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, співробітники СБУ встановили, що зловмисник зареєстрував декілька підприємств і в окупованому Луганську, і на території, контрольованій українською владою.


"На підставі "угоди", укладеної з фейковим "урядом ЛНР", через зареєстровані там фірми на окуповані території з РФ постачався газ метан. Для роздрібної торгівлі метаном в Луганську була створена мережа автомобільних газонаповнювальних компресорних станцій", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що за п’ять місяців ці підприємства сплатили до "общаку" ЛНР понад 380 тисяч гривень "податків". Окрім цього, чоловік організував постачання продовольства власного виробництва до ЛНР на суму 700 тис гривень, за перевезення якого, він сплатив бойовикам 35 тисяч гривень.

Наразі за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України, зловмисник знаходиться під вартою, досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала у Дніпропетровську активіста сепаратистських груп у соцмережах.