ua en ru

СБУ затримала у Дніпропетровську активіста сепаратистських груп у соцмережах

СБУ затримала у Дніпропетровську активіста сепаратистських груп у соцмережах Фото: СБУ

Зловмисник закликав до створення так званої "Дніпропетровської народної республіки"

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпропетровська, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах та закликав до створення так званої "Дніпропетровської народної республіки". Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Як зазначається, під час Революції Гідності чоловік зібрав групу молодиків та нападав на учасників Євромайдану біля Дніпропетровської облдержадміністрації.

"За вказівкою кураторів з терористичної організації ДНР зловмисник активно розповсюджував антиукраїнські матеріали на різних інформаційно-політичних інтернет-сторінках. Він поширював також інформацію, спрямовану на дискредитацію українського війська,матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу, громадської непокори діючій владі, інструкції з уникнення мобілізації тощо", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зловмисник інформував кураторів про настрої населенні та соціально-політичну ситуацію у Дніпропетровську.

Повідомляється, що у ході обшуку у чоловіка було вилучено комп'ютерну техніку з доказами його протиправної діяльності. Наразі відкрито провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ ліквідувала канал конспіративного зв'язку бойовиків ДНР/ЛНР з російськими кураторами.