ua en ru

СБУ затримала у Києві групу торговців людськими органами

СБУ затримала у Києві групу торговців людськими органами Фото: СБУ

Зловмисникам загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали у Києві групу торговців людськими органами. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області затримали учасників транснаціонального угруповання, яке спеціалізувалося на торгівлі внутрішніми органами людей", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, члени угруповання, до складу якого входили зловмисники з України та кількох інших країн, підшукували малозабезпечених громадян, яким пропонували продати нирку.

"Для прикриття нелегального бізнесу, організатори створили комерційну структуру, яка нібито надавала послуги лікувального туризму. Донорам ділки платили від 13 до 15 доларів, самі ж отримували від 80 до 100 тисяч з клієнта", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що після отримання згоди донорів переправляли за кордон для проведення хірургічних операції, щомісяця за такою схемою за кордон виїжджали 4-5 українців.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини), наразі затримано шістьох учасників угруповання. Зловмисникам загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі тривають обшуки та невідкладні оперативно-слідчі дії.

altalt

Фото: СБУ затримала торговців органами

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у "Борисполі" затримали китайця-організатора міжнародного каналу торгівлі людьми.