ua en ru

СБУ затримала у Харкові ватажка диверсійної групи спецслужб РФ

СБУ затримала у Харкові ватажка диверсійної групи спецслужб РФ Фото: СБУ (УНІАН)

Затриманий планував здійснити теракт у Харкові

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали у Харкові ватажка диверсійної групи спецслужб Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з Головною військовою прокуратурою затримали ватажка диверсійної групи російських спецслужб, який готував теракти проти українських державних та громадських діячів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, представник ГРУ Генштабу РФ завербував "командир" одного з підрозділів бойовиків на Донбасі. Від російського куратора чоловік отримав завдання повернутися до Харкова та сформувати диверсійну групу.

"Бойовику був переданий перелік українських політичних та громадських діячів, проти яких російські спецслужби дали вказівку організувати теракти", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у рамках обшуку правоохоронці виявили у зловмисника майже один кілограм вибухівки, п’ять електродетонаторів, пістолет з глушником, сто патронів до нього та бойовий квадрокоптер, який планувалося використати при здійсненні теракту.

Наразі йому повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу Україну та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України за місяць викрила кілька диверсійних груп, які планували вбивство українських державних діячів.