ua en ru

СБУ затримала двох бойовиків зі складу розвідувально-диверсійної групи терориста "Бєса"

Служба безпеки України (СБУ) 4 липня 2014 р. на території Харківської області затримала двох громадян України зі складу розвідувально-диверсійної групи ГРУ Генштабу ЗС РФ під керівництвом Ігоря Бєзлєра на прізвисько "Бєс".

Служба безпеки України (СБУ) 4 липня 2014 р. на території Харківської області затримала двох громадян України зі складу розвідувально-диверсійної групи Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ під керівництвом Ігоря Бєзлєра на прізвисько "Бєс". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як зазначають у СБУ, зазначені громадяни у складі групи "Бєса" захоплювали адміністративні будівлі органів державної влади та правоохоронних органів України, брали заручників та вели бойові дії проти українських військових.

За свідченнями бойовиків, їхня група була сформована представниками ГРУ ГШ ЗС РФ та пройшла спеціальну бойову підготовку у таборі російської спецслужби на території АР Крим.

За даними СБУ, основна увага під час підготовки приділялась оволодінню навичками застосування стрілецької зброї та скоєння диверсій на різних об'єктах інфраструктури та життєдіяльності.

"У подальшому, групу було нелегально переправлено російською військовою розвідкою на територію України через Ростовську область РФ каналом, який контролювався прикордонниками ФСБ Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.