ua en ru

СБУ затримала у Дніпропетровську адміністратора антиукраїнських груп у соцмережах

СБУ затримала у Дніпропетровську адміністратора антиукраїнських груп у соцмережах Фото: СБУ

Українець займався популяризацією терористичних організацій ДНР/ЛНР та так званої "Новоросії"

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали у Дніпропетровську місцевого мешканця, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Минулого року адміністратор та власник сайту антиукраїнської спрямованості через Інтернет познайомився з представниками терористичної організації ДНР та погодився розповсюджувати сепаратистські матеріали на різних інформаційно-політичних пабліках", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зловмисник поширював інформацію спрямовану на дискредитацію підрозділів Збройних сил України, популяризацію терористичних організацій ДНР/ЛНР та створення так званої "Новоросії".

Також повідомляється, що спільник бойовиків інформував своїх кураторів про настрої населення та соціально-політичну обстановку в Дніпропетровську.

"Під час обшуку співробітники спецслужби вилучили у зловмисника комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила факт розтрати держкоштів, виділених на відновлення інфраструктури Донбасу.