ua en ru

СБУ затримала бойовика сепаратистського угрупування "Восток"

СБУ затримала бойовика сепаратистського угрупування "Восток" Фото: СБУ затримала бойовика з Донбасу (flickr.com securityserviceofukraine)

Жителя Донецької області затримали в Дніпропетровській області

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією затримали на Дніпропетровщині бойовики терористичного угруповання "Восток" так званої "Донецької народної республіки". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомляється, правоохоронці встановили, що житель Донецької області навесні 2015 року приєднався до угруповання бойовиків "Восток", де чергував на незаконних блокпостах терористів. Вже в червні того ж року чоловік розчарувався в "ідеалах молодої республіки" і залишив бойовиків.

Співробітники служби встановили, що чоловік тривалий час він переховувався у родичів на території Покровського району Дніпропетровської області, де і був затриманий оперативниками спецслужби.

Бойовика повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, на одній з позицій бойовиків так званої "ДНР" українські прикордонники виявили військовий квиток службовця армії Південного військового округу Збройних сил Російської Федерації.