ua en ru

СБУ затримала бойовика ДНР у Краматорську

СБУ затримала бойовика ДНР у Краматорську Фото: затриманий бойовик приєднався до ДНР навесні 2014

Чоловік зі зброєю чергував на блокпостах поблизу міста

У Краматорську Служба безпеки України спільно з поліцією затримала бойовика терористичної організації "Донецька народна республіка". Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Зазначено, що місцевий житель приєднався до терористів навесні 2014 року, зі зброєю чергував на блокпостах поблизу міста, перевіряв документи і машини громадян, пройшов військову підготовку у російського куратора.

"Через невиплату грошей, а також, побачивши численні пограбування мирного населення та привласнення автотранспорту з боку бойовиків, чоловік залишив зброю і повернувся додому, де переховувався від правоохоронців", - йдеться в повідомленні.

Матеріали передано до поліції для притягнення затриманого до відповідальності за ч. 2 ст. 260 КК (участь у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України оприлюднила поіменний список із майже 1,4 тисячі колишніх співробітників СБУ, які зрадили присязі і перейшли на бік ворога.