ua en ru

СБУ поіменно назвало майже 1,4 тисячі своїх колишніх співробітників-зрадників

СБУ поіменно назвало майже 1,4 тисячі своїх колишніх співробітників-зрадників Фото: СБУ показало тих, хто зрадив присязі

Більшість із них - екс-силовики з анексованого Росією Криму

Служба безпеки України оприлюднила поіменний список із майже 1,4 тисячі колишніх співробітників СБУ, які зрадили присязі і перейшли на бік ворога. Про це повідомляє прес-центр спецслужби.

Загалом у списку "зрадників", опублікованому на сайті відомства 26 березня, міститься 1391 прізвище з найменуванням звання і колишньої посади.

Зокрема до "чорного списку" потрапили екс-силовики з 3 управління ЦСО "А" СБУ (з дислокацією в м. Сімферополь АР Крим), медичного пункту (з дислокацією в Сімферополі), Управління внутрішньої безпеки СБУ, Головного управління СБУ в АР Крим, УСБУ в м. Севастополь.

Крім того, до списку ввійшли колишні співробітники СБУ з санаторію "Євпаторія" СБУ, оздоровчого комплексу "Парус" СБУ, санаторію "Чорномор'є" СБУ, а також військовослужбовці, які перебували у відпустці по догляду за дитиною та зараховані у розпорядження відповідних начальників ЦУ СБУ за підпунктом "е" пункту 48 (у разі відсутності відомостей про місце перебування військовослужбовця понад один місяць).

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко присвоїв голові Служби безпеки України Василю Грицаку військове звання генерала армії.