ua en ru

СБУ затримала бойовика "ДНР" з угруповання "Сомалі"

СБУ затримала бойовика "ДНР" з угруповання "Сомалі" Фото: затримання злочинця співробітниками СБУ (ssu.gov.ua)
Автор: Ольга Белей

Контррозвідка Служби безпеки України в Донецькій області затримала бойовика незаконного збройного угруповання"Сомалі". Він вже дав свідчення про кадрових військових РФ на Донбасі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу СБУ.

"В ході спецоперації в Донецькій області встановлено місцезнаходження і затриманий ще один бойовик. Ним виявився Стрілець незаконного збройного угруповання "Сомалі". Затримано місцевого жителя, який приєднався до незаконних збройних формувань у грудні 2018 року", - йдеться в повідомленні відомства.

В СБУ уточнюють, що зловмисник входив до складу штурмового підрозділу бойовиків "ДНР", який чинив збройний опір українським військовим, задіяним в операції Об'єднаних сил в районі н. п. Широка Балка, Пікузи, Доломітне Донецької області.

Як стало відомо, через деякий час затриманий покинув ряди бойовиків і таємно повернувся на підконтрольну українській владі територію.

Під час допиту підозрюваний надав викривальні свідчення щодо кадрових військовослужбовців ЗС РФ, які перебувають на посадах радників та здійснюють безпосереднє керівництво незаконними збройними формуваннями.

"Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі або терористичній організації) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - резюмується в повідомленні СБУ.