ua en ru

СБУ затримала бізнесмена з "ДНР" за фінансування тероризму

СБУ затримала бізнесмена з "ДНР" за фінансування тероризму Фото: співробітники СБУ (УНІАН)

Затриманого заарештували без альтернативи внесення застави

Служба безпеки України затримала бізнесмена з так званої "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Повідомляється, що співробітники СБУ спільно з прокуратурою затримали бізнесмена, який володіє однією з найбільших мереж продуктових магазинів на тимчасово окупованій території Донбасу.

"Комерсант налагодив механізм постачання продуктів харчування і тютюнових виробів з території РФ. Частина продукції прямо йшла на потреби незаконних збройних формувань бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що затриманий, який також є діючим "депутатом" в окупованій Горлівці, входив у десятку найбільших "платників податків ДНР". Зловмисника затримали в Харкові. Під час обшуків у нього і родичів вилучили документацію з доказами фінансування "ДНР".

Крім того, у бізнесмена виявили 50 тис. доларів, 150 тис. гривень та банківські картки. В рамках кримінального провадження, відкритого за створення терористичної організації, затриманому оголошено про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

СБУ затримала бізнесмена з "ДНР" за фінансування тероризмуСБУ затримала бізнесмена з "ДНР" за фінансування тероризмуСБУ затримала бізнесмена з "ДНР" за фінансування тероризму

Фото: затримання бізнесмена

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ проводить масові обшуки у організаторів антиукраїнських акцій.