ua en ru

СБУ затримала банду, що займалася продажем зброї з зони АТО

СБУ затримала банду, що займалася продажем зброї з зони АТО Фото: СБУ

Правоохоронці затримали 9 зловмисників у 4 областях України

Співробітники Служби бепеки України (СБУ) затримали банду зловмисників, які займалися продажем зброї з зони проведення антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Організоване злочинне угруповання, що займалося перепродажем зброї з району проведення антитерористичної операції у різних регіонах країни, викрила Служба безпеки України спільно з поліцією та військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці затримали 9 зловмисників у 4 областях України. Учасники бандформування продавали зброю з району АТО через поштових операторів. Крім того, вони займалися переробкою травматичної зброї на бойову.

"Під час обшуків правоохоронці вилучили у затриманих два гранатомети РПГ-26, 18 пістолетів різних модифікацій, три рушниці, 12 гранат із запалами, майже тисячу набоїв різного калібру, 600 грамів тротилу у шашках, два глушники, а також 80 тисяч гривень, 6,2 тис. доларів та одну тисячу євро готівки", - йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Триває комплекс невідкладних слідчих дій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила у Харкові всеукраїнську мережу виготовлення та контрабанди зброї.