ua en ru

СБУ викрила у Харкові всеукраїнську мережу виготовлення та контрабанди зброї

СБУ викрила у Харкові всеукраїнську мережу виготовлення та контрабанди зброї Фото: СБУ

Наразі двом організаторам банди повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили у Харкові всеукраїнську мережу виготовлення та контрабанди зброї. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Всеукраїнську мережу з виготовлення, збуту і контрабанди вогнепальної зброї та боєприпасів з центром у Харкові ліквідувала Служба безпеки України за процесуальним керівництвом прокуратури", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до складу злочинного угруповання входили близько 20 осіб з різних регіонів України, а організатором був студент одного з вищих навчальних закладів Харкова. Зловмисники купували стартову, сигнальну, травматичну зброю та переробляли її у бойову й продавали через Інтернет, створивши сторінку в одній з російських соціальних мереж.

Одного з членів банди правоохоронці затримали 28 квітня на міжнародному пункті пропуску "Щербаківка", зловмисник намагався вивезти з України два бойових пістолети ПМ та 11 травматичних пістолетів.

Крім того, зазначається, що правоохоронці провели понад 20 обшуків за місцями мешкання членів злочинного угруповання у Харкові, Києві та Миколаєві, у ході яких вилучено понад 35 одиниць зброї, понад півтисячі набоїв різного калібру, гранати Ф-1 та РГД-5, гранатомет РПГ-22, стартові, сигнальні і травматичні пістолети, комплектуючі до зброї, металообробні станки і обладнання для кустарного виготовлення елементів вогнепальної зброї та бойових набоїв.

СБУ викрила у Харкові всеукраїнську мережу виготовлення та контрабанди зброї

Фото: вилучена зброя

Наразі двом організаторам банди повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України (контрабанда зброї, вчинена за попередньою змовою групою осіб), їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Відносно інших учасників групи кримінальне провадження здійснюється за ст. 263 КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харківській області затримали автомобіль з арсеналом зброї.