ua en ru

СБУ затримала агента ФСБ, яка мала вербувати українських військових

СБУ затримала агента ФСБ, яка мала вербувати українських військових Фото: СБУ

Наразі зловмисниця перебуває під вартою

Служба безпеки України (СБУ) затримала агента Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ, яка мала вербувати українських військових. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Співробітницю фейкового "міністерства внутрішніх справ" терористичної організації ЛНР затримали на Луганщині співробітники контррозвідки СБУ. У грудні терористка прибула на контрольовану українською владою територію області для виконання завдання російських кураторів - вербування українських військових", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, об'єктом для вербування агент ФСБ обрала прикордонника, якого планувала, "не гребуючи жодними засобами", схилити до зради та переходу на сторону бойовиків так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР).

"Відповідно до сценарію російських спецслужб за фактом зради російські та сепаратистські телеканали показали б чергову прес-конференцію зі "сповіддю" перебіжчика. Зловмисниця перебуває під вартою, за фактом її участі в діяльності терористичної організації ведеться досудове розслідування", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала працівницю управління юстиції з підробленими паспортами для жителів ДНР.