ua en ru

СБУ затримала 5 коректувальників вогню бойовиків ДНР

Служба безпеки України затримала групу коректувальників вогню, яка діяла за прямою вказівкою ватажків т. н. "МГБ" терористичної організації "ДНР". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Група з п'яти спільників бойовиків "працювала" особливо підступно, адже її кістяк складали місцеві мешканці, які офіційно займалися постачанням продуктів харчування і товарів першої необхідності в одній з торговельних мереж на контрольованої українськими військовими території. Під час перевезення вантажу частина групи фіксувала дані про дислокацію і пересування підрозділів українських військових. Водії мали спільників у ряді населених пунктів області", - повідомили в прес-службі.

Зібрану інформацію коригувальники одразу передавали терористам з "МГБ ДНР".

"Встановлено, що бойовики після отримання цих даних різко активізували обстріл позицій українських військових і мирних населених пунктів. Особливо цинічно, що від дій коректувальників страждали українські громадяни, яким вони з "основної професії" доставляли товари першої необхідності", - додали в СБУ.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, в рамках відкритих кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинної організації) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, СБУ в Харківській області затримала диверсантів банди Мозкового, які готували теракти в регіоні.